North Star Design

Proizvajalec vrhunskih D/A pretvornikov ljubitelje kakovostne avdio reprodukcije že vrsto let navdušuje z izjemnim razmerjem med kakovostjo in ceno svojih naprav. Filozofija italijanskega proizvajalca je preprosta: nov model D/A pretvornika se sme predstaviti šele takrat, ko je njegov zvok občutno boljši od zvoka njegovega predhodnika. Proizvajalec North Star Design trenutno ponuja štiri D/A pretvornike različnih cenovnih razredov. Vsi temeljijo na vrhunskih pretvornikih ESS Sabre, kar pomeni, da podpirajo digitalne signale s frekvenco vzorčenja do 384 kHz (PCM), pa tudi "native DSD" signale z 2.8 in 5.6 Mbit/s.

 

North Star Design Intenso
V vstopnem modelu Intenso je uporabljen visoko zmogljiv pretvornik ESS Sabre, ki omogoča izbiro različnih digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM signalov. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. Poleg USB vhoda je na voljo še pet S/PDIF vhodov (2x RCA in 3x TOSLINK).

 

 

 

 

North Star Design Impulso
Model Impulso ponuja tudi balansiran analogni izhod. Uporablja pretvornik ESS Sabre ES9016 v dvojni balansirani konfiguraciji, ki omogoča izbiro digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov, možna pa je tudi izbira absolutne faze. Podprta je 32 bitna globina PCM signalov. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. Polega USB vhoda so na voljo še štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK).

 

 

 

 

 

 

North Star Design Excelsio
V analogni sekciji modela Excelsio so uporabljeni filmski upori in kondenzatorji. Tudi ta model ponuja balansiran in nebalansiran analogni izhod, pa tudi AES/EBU digitalni vhod ter I2S vhod, ki omogoča povezavo s CD transportom brez vmesne S/PDIF pretvorbe. Na voljo so tudi štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK). D/A sekcija temelji na vrhunskem pretvorniku ESS Sabre ES9018 v dvojni balansirani konfiguraciji. Omogoča izbiro različnih digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov ter izbiro absolutne faze. USB povezava z računalnikom je asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. USB vhod je opremljen z ločenim, nizkošumnim napajanjem. Analogna in digitalna sekcija uporabljata ločena toroidna transformatorja.

 

 

 

North Star Design Supremo
Model Supremo predstavlja najvišji model proizvajalca. V analogni sekciji so uporabljene diskretne komponente, tj. uparjeni tranzistorji z izjemno nizkim šumom, organski polimerni kondenzatorji ter filmski upori. Model ponuja balansiran in nebalansiran analogni izhod, AES/EBU digitalni vhod ter I2S vhod, ki omogoča povezavo s CD transportom brez vmesne S/PDIF pretvorbe. Na voljo so seveda tudi štirje S/PDIF vhodi (2x RCA in 2x TOSLINK). D/A sekcija temelji na vrhunskem pretvorniku ESS Sabre ES9018 v dvojni balansirani konfiguraciji. Omogoča izbiro digitalnih filtrov pri reprodukciji PCM in DSD signalov ter izbiro absolutne faze. USB povezava je seveda asinhrona ter skladna s standardom USB Hi-Speed Audio 2.0. USB vhod je opremljen z ločenim, nizkošumnim napajanjem. Analogna in digitalna sekcija uporabljata ločena toroidna transformatorja, ki sta dodatno oklopljena. Povezava s preostalimi komponentami je izvedena preko vrhunskih WBT Nextgen RCA konektorjev ter Neutrik XLR konektorjev.

 

 

 

Vse pretvornike je seveda možno povezati s CD transportom istega proizvajalca, ki temelji na mehanizmu Philips CD-PRO2. Vas zanima, kako zvenijo pravilno implementirani ESS Sabre pretvorniki? Pridite in se prepričajte na lastna ušesa!